6 sierpnia 2013


Dzisiaj kolejny łatwy przepis na stworzenie czegoś dobrego i taniego. 

SERNIK BEZ SERA





Ciasto:
3 szklanki mąki
 6 żółtek
1 margaryna
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka cukru

Wszystkie składniki wymieszać, jak do ciasta kruchego. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na blaszkę.

Masa:
6 białek
 1 szklanka cukru
 3 duże śmietany 18%
 2 budynie śmietankowe (w proszku, nie gotować, nie rozpuszczać).





Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać śmietany, wymieszać. Na koniec wsypać budynie, dokładnie rozmieszać.
Masę przelać na pierwszą warstwę ciasta w blaszce. Na wierzch „poszczypać” drugą część ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni  około 50 min.



SMACZNEGO!

11 komentarzy:

  1. Człowiek na diecie, a tu takie pyszności.
    Podoba mi się ten niesernikowy sernik! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Que pinta tiene:)

    http://meublog-raquel.blogspot.com.es/

    OdpowiedzUsuń
  3. sernik bez sera, czy bardziej karpatka - nie-karpatka? :) niezależnie od tego - ciekawa jestem smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  4. it look delicious =)

    xx
    www.mariarubioblog.com

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda smakowicie :)
    obserwujemy:)?

    OdpowiedzUsuń
  6. wygląda smakowicie! muszę spróbować zrobić ;) nigdy jeszcze sernika nie robiłam :/

    OdpowiedzUsuń
  7. Thanks for your great post:).Love the fashion and style. hope to learn more from you! Prom dresses Above 200

    OdpowiedzUsuń
  8. Sernik jest naprawde wspanialy-na drugi dzien ma smak prawdziwego sernika!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz :)